Bitcoin current price is $94,917.18.

Bitcoin current price is $94,917.18.


Bitcoin current price is $94,917.18 with a marketcap of $1.88 T. Its price is 0.29% up in last 24 hours.


Buy / Sell Bitcoin
  • bitcoin
    Bitcoin (BTC)
  • Live Price
    $94,917.18
  • 24h %
    0.29%
  • Market Cap
    $1.88 T
  • Volume
    $28.51 B
  • High 24H
    $96,815.53
  • Low 24H
    $93,018.84
  • Available Supply
    19.86 M BTC
  • Rank
    1

Crypto Calculator

Price Chart

More Info About Coin

Σχετικά με το Bitcoin

Τι είναι το Bitcoin (BTC);

Το Bitcoin είναι ένα αποκεντρωμένο κρυπτονόμισμα που περιγράφηκε αρχικά σε μια λευκή βίβλο του 2008 από ένα άτομο ή μια ομάδα ανθρώπων, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto . Ξεκίνησε αμέσως μετά, τον Ιανουάριο του 2009.

Το Bitcoin είναι ένα διαδικτυακό νόμισμα peer-to-peer, που σημαίνει ότι όλες οι συναλλαγές πραγματοποιούνται απευθείας μεταξύ ίσων, ανεξάρτητων συμμετεχόντων στο δίκτυο, χωρίς να χρειάζεται κάποιος μεσάζων να τις επιτρέπει ή να τις διευκολύνει. Το Bitcoin δημιουργήθηκε, σύμφωνα με τα ίδια τα λόγια του Nakamoto, για να επιτρέπει «οι διαδικτυακές πληρωμές να αποστέλλονται απευθείας από το ένα μέρος στο άλλο χωρίς να περάσουν από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα».

Ορισμένες έννοιες για έναν παρόμοιο τύπο αποκεντρωμένου ηλεκτρονικού νομίσματος προηγούνται του BTC, αλλά το Bitcoin έχει τη διάκριση ως το πρώτο κρυπτονόμισμα που τέθηκε σε πραγματική χρήση.

Ποιοι είναι οι ιδρυτές του Bitcoin;

Ο αρχικός εφευρέτης του Bitcoin είναι γνωστός με το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto. Από το 2021, η πραγματική ταυτότητα του ατόμου —ή του οργανισμού— που βρίσκεται πίσω από το ψευδώνυμο παραμένει άγνωστη.

Στις 31 Οκτωβρίου 2008, ο Nakamoto δημοσίευσε τη λευκή βίβλο του Bitcoin, η οποία περιέγραφε λεπτομερώς πώς θα μπορούσε να εφαρμοστεί ένα peer-to-peer, διαδικτυακό νόμισμα. Πρότειναν τη χρήση ενός αποκεντρωμένου καθολικού συναλλαγών που συσκευάζονται σε παρτίδες (που ονομάζονται «μπλοκ») και θα ασφαλίζονται με κρυπτογραφικούς αλγόριθμους – ολόκληρο το σύστημα αργότερα θα ονομαζόταν « blockchain ».

Μόλις δύο μήνες αργότερα, στις 3 Ιανουαρίου 2009, ο Nakamoto εξόρυξε το πρώτο μπλοκ στο δίκτυο Bitcoin, γνωστό ως genesis block , λανσάροντας έτσι το πρώτο κρυπτονόμισμα στον κόσμο. Η τιμή του Bitcoin ήταν 0 $ όταν εισήχθη για πρώτη φορά και τα περισσότερα Bitcoin αποκτήθηκαν μέσω εξόρυξης, η οποία απαιτούσε μόνο συσκευές μέτριας ισχύος (π.χ. υπολογιστές) και λογισμικό εξόρυξης. Η πρώτη γνωστή εμπορική συναλλαγή Bitcoin έγινε στις 22 Μαΐου 2010, όταν ο προγραμματιστής Laszlo Hanyecz αντάλλαξε 10.000 Bitcoin για δύο πίτσες. Σε τιμή Bitcoin σήμερα στα μέσα Σεπτεμβρίου 2021, αυτές οι πίτσες θα άξιζαν εκπληκτικά 478 εκατομμύρια δολάρια. Αυτή η εκδήλωση είναι πλέον γνωστή ως «Ημέρα Πίτσας Bitcoin». Τον Ιούλιο του 2010, το Bitcoin ξεκίνησε για πρώτη φορά τις συναλλαγές, με την τιμή του Bitcoin να κυμαινόταν από 0,0008 $ έως 0,08 $ εκείνη την εποχή.

Ωστόσο, ενώ ο Nakamoto ήταν ο αρχικός εφευρέτης του Bitcoin, καθώς και ο συγγραφέας της πρώτης εφαρμογής του, παρέδωσε το κλειδί ειδοποίησης δικτύου και τον έλεγχο του αποθετηρίου κώδικα στον Gavin Andresen, ο οποίος αργότερα έγινε κύριος προγραμματιστής στο Bitcoin Foundation. Με τα χρόνια, ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων συνέβαλε στη βελτίωση του λογισμικού του κρυπτονομίσματος επιδιορθώνοντας τρωτά σημεία και προσθέτοντας νέες δυνατότητες.

Το αποθετήριο πηγαίου κώδικα του Bitcoin στο GitHub απαριθμεί περισσότερους από 750 συνεισφέροντες, με μερικούς από τους βασικούς που είναι οι Wladimir J. van der Laan, Marco Falke, Pieter Wuille, Gavin Andresen, Jonas Schnelli και άλλοι.

Τι κάνει το Bitcoin μοναδικό;

Το πιο μοναδικό πλεονέκτημα του Bitcoin προέρχεται από το γεγονός ότι ήταν το πρώτο κρυπτονόμισμα που εμφανίστηκε στην αγορά.

Κατάφερε να δημιουργήσει μια παγκόσμια κοινότητα και να γεννήσει μια εντελώς νέα βιομηχανία εκατομμυρίων ενθουσιωδών που δημιουργούν, επενδύουν, εμπορεύονται και χρησιμοποιούν το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα στην καθημερινή τους ζωή. Η εμφάνιση του πρώτου κρυπτονομίσματος δημιούργησε μια εννοιολογική και τεχνολογική βάση που στη συνέχεια ενέπνευσε την ανάπτυξη χιλιάδων ανταγωνιστικών έργων.

Ολόκληρη η αγορά κρυπτονομισμάτων — αξίας πλέον των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων — βασίζεται στην ιδέα που πραγματοποίησε το Bitcoin: χρήματα που μπορούν να σταλούν και να ληφθούν από οποιονδήποτε, οπουδήποτε στον κόσμο χωρίς να βασίζεται σε αξιόπιστους μεσάζοντες, όπως τράπεζες και εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Χάρη στην πρωτοποριακή φύση του, το BTC παραμένει στην κορυφή αυτής της ενεργειακής αγοράς μετά από πάνω από μια δεκαετία ύπαρξης. Ακόμη και αφού το Bitcoin έχει χάσει την αδιαμφισβήτητη κυριαρχία του, παραμένει το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα , με κεφαλαιοποίηση αγοράς που ξεπέρασε το όριο του 1 τρισεκατομμυρίου $ το 2021, αφού η τιμή του Bitcoin έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών των 64.863,10 $ στις 14 Απριλίου 2021. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό μέρος του αυξανόμενου θεσμικού ενδιαφέροντος για το Bitcoin και της πανταχού παρουσίας πλατφορμών που παρέχουν περιπτώσεις χρήσης για το BTC: πορτοφόλια , ανταλλαγές, υπηρεσίες πληρωμών, διαδικτυακά παιχνίδια και πολλά άλλα.

Πόσο Bitcoin είναι σε κυκλοφορία;

Η συνολική προσφορά του Bitcoin περιορίζεται από το λογισμικό του και δεν θα ξεπεράσει ποτέ τα 21.000.000 νομίσματα. Νέα νομίσματα δημιουργούνται κατά τη διαδικασία που είναι γνωστή ως «εξόρυξη» : καθώς οι συναλλαγές αναμεταδίδονται μέσω του δικτύου, παραλαμβάνονται από τους εξορύκτες και συσκευάζονται σε μπλοκ, τα οποία με τη σειρά τους προστατεύονται από πολύπλοκους κρυπτογραφικούς υπολογισμούς.

Ως αποζημίωση για τη δαπάνη των υπολογιστικών πόρων τους, οι εξορύκτες λαμβάνουν ανταμοιβές για κάθε μπλοκ που προσθέτουν με επιτυχία στο blockchain. Τη στιγμή της κυκλοφορίας του Bitcoin, η ανταμοιβή ήταν 50 bitcoins ανά μπλοκ: αυτός ο αριθμός μειώνεται στο μισό με κάθε 210.000 νέα μπλοκ που εξορύσσονται – κάτι που απαιτεί το δίκτυο περίπου τέσσερα χρόνια. Από το 2020, η ανταμοιβή μπλοκ έχει μειωθεί στο μισό τρεις φορές και περιλαμβάνει 6,25 bitcoins.

Το Bitcoin δεν έχει γίνει premine, που σημαίνει ότι δεν έχουν εξορυχθεί ή/και διανεμηθεί νομίσματα μεταξύ των ιδρυτών προτού γίνει διαθέσιμο στο κοινό. Ωστόσο, κατά τα πρώτα χρόνια ύπαρξης του BTC, ο ανταγωνισμός μεταξύ των ανθρακωρύχων ήταν σχετικά χαμηλός, επιτρέποντας στους πρώτους συμμετέχοντες στο δίκτυο να συγκεντρώσουν σημαντικές ποσότητες νομισμάτων μέσω κανονικής εξόρυξης: μόνο ο Satoshi Nakamoto πιστεύεται ότι κατέχει πάνω από ένα εκατομμύριο Bitcoin.

Η εξόρυξη Bitcoin μπορεί να είναι πολύ κερδοφόρα για τους εξορύκτες, ανάλογα με το τρέχον ποσοστό κατακερματισμού και την τιμή του Bitcoin. Ενώ η διαδικασία εξόρυξης Bitcoin είναι πολύπλοκη, συζητάμε πόσο χρόνο χρειάζεται για να εξορυχθεί ένα Bitcoin στο CoinMarketCap Alexandria — όπως γράψαμε παραπάνω, η εξόρυξη Bitcoin κατανοείται καλύτερα ως ο χρόνος που χρειάζεται για την εξόρυξη ενός μπλοκ, σε αντίθεση με ένα Bitcoin. Από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2021, η ανταμοιβή εξόρυξης Bitcoin περιορίζεται στα 6,25 BTC μετά το μισό του 2020 , που είναι περίπου 299.200 $ σε τιμή Bitcoin σήμερα.

Πώς είναι ασφαλές το δίκτυο Bitcoin;

Το Bitcoin είναι ασφαλισμένο με τον αλγόριθμο SHA-256 , ο οποίος ανήκει στην οικογένεια αλγορίθμων κατακερματισμού SHA-2, ο οποίος χρησιμοποιείται επίσης από το fork Bitcoin Cash ( BCH ), καθώς και από πολλά άλλα κρυπτονομίσματα.

Ποιος είναι ο ρόλος του Bitcoin ως κατάστημα αξίας;

Το Bitcoin είναι το πρώτο αποκεντρωμένο ψηφιακό νόμισμα peer-to-peer. Μία από τις πιο σημαντικές λειτουργίες του είναι ότι χρησιμοποιείται ως αποκεντρωμένο κατάστημα αξίας. Με άλλα λόγια, προβλέπει δικαιώματα ιδιοκτησίας ως φυσικό περιουσιακό στοιχείο ή ως λογιστική μονάδα. Ωστόσο, η τελευταία συνάρτηση αποθήκευσης αξίας έχει συζητηθεί. Πολλοί λάτρεις της κρυπτογράφησης και οικονομολόγοι πιστεύουν ότι η υιοθέτηση του κορυφαίου νομίσματος σε υψηλή κλίμακα θα μας οδηγήσει σε έναν νέο σύγχρονο χρηματοοικονομικό κόσμο όπου τα ποσά των συναλλαγών θα εκφράζονται σε μικρότερες μονάδες.

Οι μικρότερες μονάδες Bitcoin, 0,00000001 BTC, ονομάζονται Satoshis (ή Sats εν συντομία), σε ένα νεύμα προς τον ψευδώνυμο δημιουργό. Σε τιμή Bitcoin τώρα, 1 Satoshi ισοδυναμεί περίπου με $0,00048.

Η κορυφαία κρυπτογράφηση θεωρείται απόθεμα αξίας, όπως ο χρυσός, για πολλούς — αντί για νόμισμα. Αυτή η ιδέα του πρώτου κρυπτονομίσματος ως αποθήκης αξίας, αντί για μέθοδο πληρωμής, σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι αγοράζουν την κρυπτογράφηση και τη διατηρούν μακροπρόθεσμα (ή HODL) αντί να τη ξοδεύουν σε αντικείμενα όπως θα ξοδεύατε συνήθως ένα δολάριο — αντιμετωπίζοντάς το ως ψηφιακό χρυσό.

Πώς αναβαθμίζεται η τεχνολογία του Bitcoin;

Το hard fork είναι μια ριζική αλλαγή στο πρωτόκολλο που καθιστά έγκυρα τα προηγούμενα μη έγκυρα μπλοκ/συναλλαγές και επομένως απαιτεί από όλους τους χρήστες να αναβαθμίσουν. Για παράδειγμα, εάν οι χρήστες Α και Β διαφωνούν σχετικά με το εάν μια εισερχόμενη συναλλαγή είναι έγκυρη, ένα σκληρό πιρούνι θα μπορούσε να κάνει τη συναλλαγή έγκυρη για τους χρήστες Α και Β, αλλά όχι για τον χρήστη Γ.

Το σκληρό πιρούνι είναι μια αναβάθμιση πρωτοκόλλου που δεν είναι συμβατή προς τα πίσω. Αυτό σημαίνει ότι κάθε κόμβος (υπολογιστής που είναι συνδεδεμένος στο δίκτυο Bitcoin χρησιμοποιώντας έναν πελάτη που εκτελεί την εργασία επικύρωσης και αναμετάδοσης συναλλαγών) πρέπει να αναβαθμιστεί πριν ενεργοποιηθεί το νέο blockchain με το σκληρό πιρούνι και απορρίψει τυχόν μπλοκ ή συναλλαγές από το παλιό blockchain. Το παλιό blockchain θα συνεχίσει να υπάρχει και θα συνεχίσει να δέχεται συναλλαγές, αν και μπορεί να είναι ασύμβατο με άλλους νεότερους πελάτες Bitcoin.

Το soft fork είναι μια αλλαγή στο πρωτόκολλο Bitcoin όπου μόνο τα μπλοκ/συναλλαγές που ήταν έγκυρα στο παρελθόν καθίστανται άκυρα. Δεδομένου ότι οι παλιοί κόμβοι θα αναγνωρίσουν τα νέα μπλοκ ως έγκυρα, ένα soft fork είναι συμβατό προς τα πίσω. Αυτό το είδος πιρουνιού απαιτεί μόνο η πλειοψηφία των ανθρακωρύχων να αναβαθμίσουν για να επιβάλουν τους νέους κανόνες.

Μερικά παραδείγματα σημαντικών κρυπτονομισμάτων που έχουν υποστεί hard fork είναι τα ακόλουθα: Το hard fork του Bitcoin που οδήγησε σε Bitcoin Cash, το hard fork του Ethereum που οδήγησε στο Ethereum Classic.

Το Bitcoin Cash έχει γίνει hard forked από το αρχικό του fork, με τη δημιουργία του Bitcoin SV. Διαβάστε περισσότερα για τη διαφορά μεταξύ Bitcoin, Bitcoin Cash και Bitcoin SV εδώ .

Τι είναι το Taproot;

Το Taproot είναι ένα soft fork που συνδυάζει τα BIP 340, 341 και 342 και στοχεύει να βελτιώσει την επεκτασιμότητα, την αποτελεσματικότητα και το απόρρητο του blockchain εισάγοντας πολλά νέα χαρακτηριστικά.

Οι δύο μεγάλες αλλαγές είναι η εισαγωγή του Merkelized Abstract Syntax Tree (MAST) και της Schnorr Signature. Το MAST εισάγει μια συνθήκη που επιτρέπει στον αποστολέα και τον παραλήπτη μιας συναλλαγής να υπογράψουν από κοινού τον διακανονισμό της. Το Schnorr Signature επιτρέπει στους χρήστες να συγκεντρώνουν πολλές υπογραφές σε μία για μία μόνο συναλλαγή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι συναλλαγές με πολλές υπογραφές να μοιάζουν με τις κανονικές ή πιο σύνθετες συναλλαγές. Με την εισαγωγή αυτού του νέου τύπου διεύθυνσης, οι χρήστες μπορούν επίσης να εξοικονομήσουν τέλη συναλλαγών, καθώς ακόμη και οι πολύπλοκες συναλλαγές μοιάζουν με απλές, με μία υπογραφή.

Αν και οι HODL πιθανότατα δεν θα παρατηρήσουν μεγάλο αντίκτυπο, το Taproot θα μπορούσε να γίνει βασικό ορόσημο για τον εξοπλισμό του δικτύου με λειτουργικότητα έξυπνων συμβολαίων . Συγκεκριμένα, το Schnorr Signatures θα έθετε τα θεμέλια για πιο σύνθετες εφαρμογές που θα δημιουργηθούν πάνω από το υπάρχον blockchain, καθώς οι χρήστες αρχίζουν να μεταβαίνουν κυρίως στις διευθύνσεις Taproot. Εάν εγκριθεί από τους χρήστες, το Taproot θα μπορούσε, μακροπρόθεσμα, να έχει ως αποτέλεσμα το δίκτυο να αναπτύξει το δικό του οικοσύστημα DeFi που συναγωνίζεται εκείνα σε εναλλακτικές αλυσίδες μπλοκ όπως το Ethereum .

Τι είναι το Lightning Network;

Το Lightning Network είναι ένα πρωτόκολλο πληρωμής εκτός αλυσίδας, πολυεπίπεδο που λειτουργεί αμφίδρομα κανάλια πληρωμής που επιτρέπει τη στιγμιαία μεταφορά με άμεση συμφωνία. Επιτρέπει ιδιωτικές, μεγάλου όγκου και αξιόπιστες συναλλαγές μεταξύ δύο μερών. Το Lightning Network κλιμακώνει τη χωρητικότητα συναλλαγών χωρίς να επιβαρύνει το κόστος που σχετίζεται με τις συναλλαγές και τις παρεμβάσεις στο υποκείμενο blockchain.

Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι εταιρικοί κάτοχοι Bitcoin;

Πριν από μερικά χρόνια, η ιδέα ότι μια εισηγμένη εταιρεία θα μπορούσε να κρατά το Bitcoin στους ισολογισμούς της φαινόταν πολύ αστεία. Το εμβληματικό κρυπτονόμισμα θεωρήθηκε πολύ ασταθές για να υιοθετηθεί από οποιαδήποτε σοβαρή επιχείρηση. Πολλοί κορυφαίοι επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του Warren Buffett, χαρακτήρισαν το περιουσιακό στοιχείο ως «φούσκα που περιμένει να σκάσει».

Αυτό το αρνητικό συναίσθημα φαίνεται να έχει σπάσει, με μια σειρά από εταιρικά μεγαθήρια να αγοράζουν Bitcoin από το 2020. Συγκεκριμένα, η εταιρεία επιχειρηματικής ευφυΐας MicroStrategy έθεσε το ρυθμό αφού αγόρασε Bitcoin αξίας 425 εκατομμυρίων δολαρίων τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2020. Από τότε, πολλοί άλλοι ακολούθησαν το παράδειγμά τους, συμπεριλαμβανομένου του κατασκευαστή EV Tesla .

Η MicroStrategy έχει μακράν το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο Bitcoin που κατέχει οποιαδήποτε εταιρεία εισηγμένης στο χρηματιστήριο. Η πλατφόρμα επιχειρηματικών αναλυτικών στοιχείων έχει υιοθετήσει το Bitcoin ως το κύριο αποθεματικό της, αγοράζοντας επιθετικά το κρυπτονόμισμα μέχρι το 2021 και το 2022. Από τις 30 Αυγούστου 2022, η εταιρεία είχε 129.699 Bitcoin στο αποθεματικό της, που ισοδυναμεί με κάτι περισσότερο από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Άλλοι κορυφαίοι εταιρικοί κάτοχοι είναι οι Marathon Digital Holdings, με 10.054 BTC, Coinbase (9.000), Square Inc. (8.027) και Hut 8 Mining Corp. (7.078).

Είναι το Bitcoin Πολιτικό;

Το Bitcoin γίνεται όλο και πιο πολιτικό μέρα με τη μέρα, ιδιαίτερα αφού το Ελ Σαλβαδόρ άρχισε να δέχεται το νόμισμα ως νόμιμο χρήμα . Ο πρόεδρος της χώρας, Nayib Bukele, ανακοίνωσε και εφάρμοσε την απόφαση σχεδόν μονομερώς, απορρίπτοντας την κριτική των πολιτών του , της Τράπεζας της Αγγλίας , του ΔΝΤ , του Vitalik Buterin και πολλών άλλων. Από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος περί νομίμου χρήματος Bitcoin τον Σεπτέμβριο του 2021, ο Bukele ανακοίνωσε επίσης σχέδια για την κατασκευή του Bitcoin City , μιας πόλης που βασίζεται πλήρως στην εξόρυξη Bitcoin με γεωθερμική ενέργεια από ηφαίστεια.

Χώρες όπως το Μεξικό , η Ρωσία και άλλες έχουν φημολογηθεί ότι είναι υποψήφιες για να δεχτούν το Bitcoin ως νόμιμο χρήμα, αλλά μέχρι στιγμής το Ελ Σαλβαδόρ είναι μόνο του.

Από την άλλη πλευρά, χώρες όπως η Κίνα έχουν κινηθεί για να περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις δραστηριότητες εξόρυξης και εμπορίας Bitcoin. Τον Μάιο του 2021, η κινεζική κυβέρνηση δήλωσε ότι όλες οι συναλλαγές που σχετίζονται με κρυπτογράφηση είναι παράνομες. Ακολούθησε μια βαριά καταστολή των εργασιών εξόρυξης Bitcoin, αναγκάζοντας πολλές επιχειρήσεις που σχετίζονται με κρυπτογράφηση να καταφύγουν σε πιο φιλικές περιοχές.

Παραδόξως, η αντικρυπτογραφική στάση της κινεζικής κυβέρνησης έχει κάνει ελάχιστα για να σταματήσει τη βιομηχανία. Σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ , η Κίνα είναι πλέον ο δεύτερος μεγαλύτερος συνεισφέρων στο παγκόσμιο ποσοστό κατακερματισμού του Bitcoin, μόνο πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πόσο είναι το Bitcoin;

Η τρέχουσα αποτίμηση του Bitcoin κινείται συνεχώς, όλη μέρα κάθε μέρα. Είναι ένα πραγματικά παγκόσμιο περιουσιακό στοιχείο. Από την αρχή κάτω από ένα σεντ ανά νόμισμα, το BTC έχει αυξηθεί σε τιμή κατά χιλιάδες τοις εκατό στους αριθμούς που βλέπετε παραπάνω. Οι τιμές όλων των κρυπτονομισμάτων είναι αρκετά ασταθείς, πράγμα που σημαίνει ότι η αντίληψη οποιουδήποτε για το πόσο είναι το Bitcoin θα αλλάζει κάθε λεπτό. Ωστόσο, υπάρχουν φορές που διαφορετικές χώρες και ανταλλακτήρια δείχνουν διαφορετικές τιμές και η κατανόηση του πόσο είναι το Bitcoin θα είναι συνάρτηση της τοποθεσίας ενός ατόμου.

Bitcoin Κατανάλωση Ενέργειας

Τις τελευταίες δεκαετίες, οι καταναλωτές έχουν γίνει πιο περίεργοι για την κατανάλωση ενέργειας και τις προσωπικές τους επιπτώσεις στην κλιματική αλλαγή. Όταν οι ειδήσεις άρχισαν να στροβιλίζονται σχετικά με τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις της κατανάλωσης ενέργειας του Bitcoin, πολλοί ανησυχούσαν για το Bitcoin και επέκριναν αυτή τη χρήση ενέργειας. Μια έκθεση διαπίστωσε ότι κάθε συναλλαγή Bitcoin απαιτεί 1.173 KW ώρες ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία μπορεί να «τροφοδοτήσει το τυπικό αμερικανικό σπίτι για έξι εβδομάδες». Μια άλλη έκθεση υπολογίζει ότι η ενέργεια που απαιτείται ετησίως από το Bitcoin είναι μεγαλύτερη από την ετήσια ωριαία κατανάλωση ενέργειας της Φινλανδίας, μιας χώρας με πληθυσμό 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η είδηση ​​έχει δημιουργήσει σχόλια από επιχειρηματίες τεχνολογίας σε περιβαλλοντικούς ακτιβιστές και πολιτικούς ηγέτες. Τον Μάιο του 2021, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, δήλωσε μάλιστα ότι η Tesla δεν θα δεχόταν πλέον το κρυπτονόμισμα ως πληρωμή, λόγω της ανησυχίας του σχετικά με το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα. Αν και πολλά από αυτά τα άτομα έχουν καταδικάσει αυτό το ζήτημα και προχωρούν, ορισμένα έχουν δώσει λύσεις: πώς κάνουμε το Bitcoin πιο ενεργειακά αποδοτικό; Άλλοι απλώς πήραν την αμυντική θέση, δηλώνοντας ότι το ενεργειακό πρόβλημα του Bitcoin μπορεί να είναι υπερβολικό.

Προς το παρόν, οι ανθρακωρύχοι εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με τις εκτιμήσεις να υποδηλώνουν ότι η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από το Bitcoin μπορεί να κυμαίνεται από 40-75%. Ωστόσο, σε αυτό το σημείο, οι επικριτές ισχυρίζονται ότι η αύξηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Bitcoin θα αφαιρέσει τις ηλιακές πηγές που τροφοδοτούν άλλους τομείς και βιομηχανίες όπως νοσοκομεία, εργοστάσια ή κατοικίες. Η κοινότητα εξόρυξης Bitcoin επιβεβαιώνει επίσης ότι η επέκταση της εξόρυξης μπορεί να βοηθήσει στην κατασκευή νέων ηλιακών και αιολικών πάρκων στο μέλλον.

Επιπλέον, ορισμένοι που υπερασπίζονται το Bitcoin υποστηρίζουν ότι ο χρυσός και ο τραπεζικός τομέας —μεμονωμένα— καταναλώνουν διπλάσια ποσότητα ενέργειας από το Bitcoin, καθιστώντας την κριτική για την κατανάλωση ενέργειας του Bitcoin μη εκκίνηση. Επιπλέον, η κατανάλωση ενέργειας του Bitcoin μπορεί εύκολα να παρακολουθηθεί και να εντοπιστεί, κάτι που δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για τους άλλους δύο τομείς. Όσοι υπερασπίζονται το Bitcoin σημειώνουν επίσης ότι η πολύπλοκη διαδικασία επικύρωσης δημιουργεί ένα πιο ασφαλές σύστημα συναλλαγών, το οποίο δικαιολογεί τη χρήση ενέργειας.

Ένα άλλο σημείο που επισημαίνουν οι υποστηρικτές του Bitcoin είναι ότι η χρήση ενέργειας που απαιτείται από το Bitcoin είναι all-inclusive, έτσι ώστε να περιλαμβάνει τη διαδικασία δημιουργίας, ασφάλειας, χρήσης και μεταφοράς Bitcoin. Ενώ με άλλους χρηματοπιστωτικούς τομείς, αυτό δεν συμβαίνει. Για παράδειγμα, κατά τον υπολογισμό του αποτυπώματος άνθρακα ενός συστήματος διεκπεραίωσης πληρωμών όπως το Visa, αποτυγχάνουν να υπολογίσουν την ενέργεια που απαιτείται για την εκτύπωση χρημάτων ή τροφοδοσίας ΑΤΜ ή smartphone, υποκαταστήματα τραπεζών, οχήματα ασφαλείας, μεταξύ άλλων στοιχείων στην αλυσίδα πληρωμών και της τραπεζικής εφοδιαστικής αλυσίδας .

Τι ακριβώς κάνουν οι κυβερνήσεις και οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί για να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας Bitcoin; Νωρίτερα αυτό το έτος στις ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε ακρόαση στο Κογκρέσο σχετικά με το θέμα, όπου πολιτικοί και προσωπικότητες της τεχνολογίας συζήτησαν το μέλλον της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ, τονίζοντας συγκεκριμένα τις ανησυχίες τους σχετικά με την κατανάλωση ορυκτών καυσίμων. Οι ηγέτες συζήτησαν επίσης την τρέχουσα συζήτηση γύρω από την τάση από άνθρακα σε κρυπτογράφηση, ιδιαίτερα σχετικά με τον αριθμό των εργοστασίων άνθρακα στη Νέα Υόρκη και την Πενσυλβάνια που βρίσκονται σε διαδικασία επαναχρησιμοποίησης σε φάρμες εξόρυξης.

Εκτός από τις ακροάσεις του Κογκρέσου, υπάρχουν πρωτοβουλίες κρυπτογράφησης του ιδιωτικού τομέα που είναι αφιερωμένες στην επίλυση περιβαλλοντικών ζητημάτων, όπως το Crypto Climate Accord και το Συμβούλιο Εξόρυξης Bitcoin. Στην πραγματικότητα, το Crypto Climate Accord προτείνει ένα σχέδιο για την εξάλειψη όλων των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2040 και, λόγω της καινοτόμου δυνατότητας του Bitcoin, είναι λογικό να πιστεύουμε ότι τέτοια μεγάλα σχέδια μπορούν να επιτευχθούν.

Crypto Wallets

Τα πιο δημοφιλή πορτοφόλια για κρυπτονομίσματα περιλαμβάνουν τόσο ζεστά όσο και κρύα πορτοφόλια. Τα πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων διαφέρουν από ζεστά και κρύα πορτοφόλια. Τα ζεστά πορτοφόλια μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο, ενώ τα κρύα πορτοφόλια χρησιμοποιούνται για τη διατήρηση μεγάλων ποσοτήτων νομισμάτων εκτός Διαδικτύου.

Μερικά από τα κορυφαία κρυπτογραφημένα πορτοφόλια είναι τα Trezor, Ledger και CoolBitX. Μερικά από τα κορυφαία πορτοφόλια κρυπτογράφησης περιλαμβάνουν Exodus, Electrum και Mycelium.

Historical Data

Date Price Volume MarketCap

Markets / Exchanges

**You can show markets data only by installing “Cryptocurrency Exchanges List Pro” WordPress plugin with “Coin Market Cap & Price” plugin.
# Exchange Pair Price Volume (24h) Updated Trust Score

Technical Analysis

Twitter News Feed

Submit Your Reviews